Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Båtsäsong 2.0 (Silly season?)

Posted on | December 15, 2009 | 2 Comments

snowboat_small

Nu börjar myggen retirera minsann. När frosten virkat mönster på alla mina fönster och snögubben på gården knappt syns under nysnön kände jag mig manad att kasta mig till Clas Olson för att uppgradera lite båtprylar. Erlandssons brygga ligger i samma byggnad, och är i vanliga fall det naturliga valet när det gäller just båtårylar. Men när inköpslistan rymmer snöskyffel (grymt fynd!), borste, isskrapa, låsolja och anti-freeze låsspray, ja då äger Classe. För så bistert är det nu, att man behöver kitta upp sig som rena fjällräddaren när det ska till att båtmysa.

Ja ja, hur blir det med fisket då?! Nu på torsdag hade jag öringsfiske inplanerat. Får se hur det blir med det. Nordlig kuling, minus 5 grader och snö är prognosen. Föga hjälper min McGyver-skyffel mot förfrusna fingrar. “Vantar” tänker du då? Testa själv att traktera öringsstickan med ett par motorgloves får du se, useless. Tyvärr. Å andra sidan har jag haft mina bästa öringsfisken i just tokkyla och snöstorm, det kan generera riktiga huggsexor. Så vi får se, om det inte ryker allt för jävligt runt öronen redan på balkongen kanske jag skottar ur båten och ger mig ut i vår vilda vackra skärgård i övermorgon. Why not?

Comments

2 Responses to “Båtsäsong 2.0 (Silly season?)”

 1. Mattias Sandholm
  December 16th, 2009 @ 14:31

  Fyll termosen med Kaffe och bege dig ut, snart sitter du fast i arbetarträsket igen och då blir det längre mellan öringäventyren!
  Nordlig vind – läsidan på uddar med svart/gröna beten…

 2. Lasse
  December 16th, 2009 @ 19:34

  Svart/grönt? Vad hände med svart/rött? Mina största drog jag ju i kallt vatten med rödsvart, det förpliktigar… Ögoninfektion på junior så det blir till att stanna hemma imorn trots allt.

Leave a Reply

 • categories

 • RSS snapsearch on other blogs about me

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • Get Adobe Flash player