Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Bifrost – Här hittar du hela listan!

Posted on | January 6, 2010 | No Comments

Nu är det banne mig myggfritt! Jag som bettade friskt på en mild vinter, planen var att cruisa ut med båten till Sandhamn vackra januaridagar och njuta av en skärgård i solitär vinterprakt. Om jag kan hugga ut båten från hamnen kanske det går men det ser mörkt ut…  Nåväl, är inte detta allt vi hoppats på varje vinter, våra barndoms vintrar åter verkliga? Jag älskar det! Här är kvällens lista över sköna sysslor du kan roa dig med under tiden den arktiska kylan bänder upp betongen på balkongen i ljudliga knäpp och brak.

  1. Du kan äntligen testa den där ljusblå Cera-vallan du köpte till storslalomkarriären som kom av sig. Går det att få gliiiid i sträv kallsnö medelst heavy investment?
  2. Du åtnjuter förmånen att få skotta snö ur båten utan att den gungar en centimeter. Skotta dig trött medan skrovet ligger stumt. Sedan när du blivit kall nog inleder du bara en lång serie djupa knäböj längst fram i fören och med ljudliga krack-prock spricker isen upp runt båten. Än så länge.
  3. Du får ett vattentätt alibi att bränna en timme på Clas Ohlson i jakten på den utomhustermometer hela familjen är i desperat behov av för att lyckas klä på barnen lagom på mornarna. Btw, hur high-tech tekoindustrin än blivit existerar inget “lagom” för hyperaktiva illbattingar i -20 grader. Det blir svett och följdaktligen isskorpa. Men det gör inget.
  4. Du får äntligen validera din gamla tes om att den spanska släktingen till vår kaffegök, carajillon, är lika värmande för kalla nordbor som vår egen glögg. Och ety kylan inte viker en tum i takt med att dagarna passerar, hinner du också validera den Mallorquínska kusinen reventat, givetvis med Amazonasrom som livselixir, ingen sopig Veterano som i carajillon.
  5. Du kan utan ett uns skam i kroppen låta dina barn utforska Playstations magiska värld eftersom det är för kallt om kinderna utomhus, och alla böcker redan är lästa så många gånger att trycksvärtan blivit överflödig.

Listan kan göras långt längre, men det är ju som du själv förstår helt onödigt. Kung Bore skall icke begnällas utan välkomnas med öppna famnar och rungande körsång. Är det inte just våra fyra distinkta årstider som gör Sverige så magiskt? Nej govänner, ut och njut i det vita, och ta sedan ngt värmande i soffan om kvällen och njut av den speciella värme som bara kan upplevas inomhus när temperaturen utanför närmar sig absoluta nollpunkten!

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player