Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Blandad kompott i Roslagen (med 10+..)

Posted on | May 31, 2015 | 1 Comment

Foto 2015-05-30 11 11 10Ok, lika bra att inleda med att jag inte stod för 10-plussaren. Fisken på bilden är min största, 6,24 kg. Nu i helgen var det dags för det traditionsrika vårfisket i Roslagen med Mattias och Micke. Och precis som vanligt kan vi summera en mycket trevlig helg. Fisket då? Jo vars, det var bitvis bra, och bitvis rysligt segt. Men Micke lyckades ändå med bedriften att landa en tokigt tjock gädda på hela 10,99 kg fördelade på 114 cm. En riktig kalasfisk! Så med den fisken bärgad redan på fredag kväll kändes helgen redan som en succé redan innan den hade börjat :) Jag vet inte riktigt hur jag ska återge helgen. Vi hade sol, vi hade regn, vi hade storm och vi hade lä. Vad vi inte hade var fler riktigt stora gäddor, det brukar vara lite fler fetingar som kliver på så här års, men nu var det bara Mickes kalasfisk som drog ned vågen ordentligt. Å andra sidan hade vi en otroligt fin snittvikt på fiskarna, de allra flesta låg mellan 4-5 kg och var otroligt välkonditionerade. Så här års är gäddorna extremt starka och vilda, och jag vet inte hur många fräsande tail-walks vi fick se prov på när vi skulle landa fiskarna.

Lördagen bjöd på ett bitvis ganska actionfyllt fiske, medan söndagen var extremt mycket segare. 46 gäddor tog vi upp på lördagen, medan söndagen bara bjöd på 18 fiskar upp. Fredagens resultat minns jag knappt utöver Mickes feting. Jo vänta, jag tror Micke utfiskade mig och Mattias på alla parametrar, han tog 10 fisk, och jag och Mattias bara 2 var. Mina tre största på lördagen var 6,24 kg 5,99 kg och 5,46 kg. Vi hade ett helt gäng till runt 5 kg också. Men jag dängde tebaks på söndagen med både flest och störst ;) Så, 14 fisk fredag, 46 lördag och 18 söndag torde bli totalt 78 gäddor på helgen. Helt ok.

Alla fiskehelger rymmer ju roliga episoder. Ett axplock från den gångna helgen rymmer Micke som har en plötslig följare underifrån vid båtkanten som han reflexmässigt rycker betet ur munnen på så det far till andra sidan båten. Där gäddan efter en blixtrush klipper det och fastnar… En annan intressant företeelse var när Micke stod och fipplade med något efter att han tagit hem betet, men lät det hänga ner i vattenytan medan han fipplade (telefonen kanske?..). Smack! 5-kilos fisk klipper det stilla hängande betet i vattenytan och fastnar.. Jag gjorde faktiskt också en sådan variant, när jag lyckats få en linresning från helvetet på multirullen medan betet låg inne i vassen. Efter ca 5 minuters upptrasslande var jag klar och började dra in betet som jag visste skulle sitta fast i vassen. Men det hade plockats upp och slukats av en ilsken gädda medan jag trasslade..

Tusen tack som alltid för en superkul helg och grymt sällskap! Stort tack Mattias för utmärkt båthållning, och grattis Micke till en kanonfisk!

mickeMicke med sin fina 10,99-kilos gädda

Foto 2015-05-31 13 36 56Jag med en av alla fina fiskar runt 5 kg som kom upp

Foto 2015-05-30 11 47 56Världsmästarlunch som vanligt :)

Foto 2015-05-31 13 12 01Lite sol under en transport

Comments

One Response to “Blandad kompott i Roslagen (med 10+..)”

  1. Härlig gäddhelg (med surväder….) | Sturehof Gäddfiskesällskap
    May 31st, 2015 @ 20:22

    […] Matuska… Det kom upp en knapp elvakilos i båten också, kika gärna in på en lite mer utförlig rapport på min sida. Härligt vara ute, nu vete tusan när det ska bli tid att fiska nästa gång. KM?.. […]

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player