Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Dansfeber är ovärdigt oss och behoven

Posted on | September 7, 2010 | No Comments

Sverige är moget för en djupare verklighet än att se Morgan halka runt i trikåer. Vi har under de senaste åren sjunkit allt djupare i en sörja av allt banalare underhållning. Paradise Hotel är inte tillräckligt snaskigt så pumpa in Kungarna av Tylösand. Vi har ofta på sista tiden med en blandning av empati och förskräckelse noterat hur människor världen över farit mycket illa i olika katastrofer, somliga orsakade av moder natur, andra av oss själva. Vi har inte drabbats av så mycket som en lågkonjunktur ens. Ok att verkstadsindustrin haft det tufft, men det är nog inte en övergående effekt av recessionen, utan en permanent omställning från industrination till en kompetens och tjänstenation. Jag tror att vi till mans har ett rasande behov av att bli tagna på allvar, att få möta verkligheten och att få engagera oss i kött och blod. Jag kan inte begripa hur Plan Sverige, som är en organisation jag har den djupaste respekt för, kunde välja Dansfeber som format för sin insamling. Det är under Plans värdighet, det är under de nödställdas värdighet och det är under vår värdighet. Jag vill inte underhållas av pajaskonster, jag vill möta den verklighet Plan så behjärtansvärt vill förändra för andra människor. Jag kan och vill bry mig på riktigt, jag tål att engagera mig på riktigt. Jag vet inte vad som retar mig mest, att Dansfeber bagatelliserar situationen, eller att Plan intellektualiserar pajasarna. Men min vädjan till Plan och andra är att ta mig och andra Svenskar på allvar, betro oss med integritet och empati, underhåll gärna emellanåt men våga stå på värdighetens och verklighetens barrikader och ta ett steg bort från den megafördummande underhållningskultur som annars riskerar att dränka oss totalt. Dansfeber har floppat tittarmässigt men ändå genererat konkreta medel. Det är bra. Jag tror det finns effektivare sätt att generera mer medel, men det får stå för mig. Klicka nu iväg till Plan och se om det finns något du vill och kan göra. Goafton.

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player