Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Den analoga revolutionen

Posted on | January 19, 2011 | No Comments

Idag upplevde jag någonting egendomligt. Jag satt och arbetade med en presentation i Keynote, dvs äppelfabrikörens kapprustning mot PowerPoint, och hade ganska dålig mojo. Det gick helt enkelt varken så snabbt eller bra som jag ville. Jag fick inte den översikt och det sammanhang jag behövde, och det kändes stelt att “skissa”.

Sagt och gjort skrev jag ut det jag hade och la i en sekvens på golvet. Helt förlösande! Vips blev flödeshantering och dramaturgi enkelt, och jag kunde mycket snabbt testa att tuschskissa “slides” och flytta runt lite hur som helst. Går naturligtvis utmärkt att göra också i datorn, men i detta skede lossnade det för mig kreativt när jag regregerade till 80-talets helbrägdagörande post-it metodik. Lite sjuk insikt. Så snart jag fått stil på de grova dragen ska jag göra ut det i Keynote igen. Om jag kan få rullatorn bort till datan och minnas hur man startar den dvs…

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player