Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

En modern julsaga i pocketformat

Posted on | December 5, 2009 | No Comments

Hammarby Sjöstad har sina kvaliteter. Att som idag kunna promenera med familjen till färjan och åka raka spåret till Djurgården är en av dom. Utan att dröja med blicken passerade vi den ringlande kön av medborgare som med glasartade blickar och knorrande magar hade sparat sig ett helt år till Tyrols julbord featuring Jerry Williams.

djinghis_khanSkansens julmarknad var vårt mål. Som alltid en ledig adventshelgdag i Stockholm. Jag måste säga det, jag tröttnar aldrig. I den händelse jag redan skulle ha fyllt min kvot av handknypplade hembygdsgrunkor har jag ändå stor glädje av en rekorderlig sotare, jag kan njuta av glöggdoften och saffransdimmorna. Barnen, väl fyllda med våfflor och därmed fokuserbara igen, har allt att göra. Lite djur, lite folk, massa lek och den enda extremsport tillgänglig för 3-åringar – ponnyridning.

En underbar och underbart kort och lagom juledag med de små och kärestan. Löken på laxen är ju att få chilla på färjan tillbaka hem, en tjock sjörök började rulla in österifrån, längst bort mot Vaxholm lösgjorde sig majestätiskt Birger Jarl ur dimmorna med lax- och skinklanternorna hemtrevligt bligande inåt hamn. En skärgårdsjulesaga i storstadsformat, häpp.

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player