Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

En tidig höstgädda

Posted on | August 14, 2011 | No Comments

Så är sommaren till ända till sist. Eller semestern i varje fall, även om de tu i år tajmade varandra ganska på dagen. Jag har redan sedan ett par veckor börjat längta efter höstens kallare vatten, friskare och tommare skärgård och inte minst efter höstfisket! I väntan på den riktiga hösten fick jag skott på att hänga med Micke ut på en kvällstur efter jobbet i förra veckan. Mina förväntningar var lågt ställda, det hade varit vilt knasigt åskväder och störtregn under dagen, och vattentempen låg fortfarande runt 20 grader. Men bara att få komma ut och dänga lite utan familjens vädjan att omedelbart efter första kastet åka vidare räckte gott som morot. Redan första stoppet hade vi lite kontakter och Micke började pilla upp gäddor. Inga bestar men fisk. Jag började min vana trogen misströsta, fel storlek och fel färg på skedarna på min spinnare… Men så utanför en ö, på 5 meters djup i ett natebälte, ser jag plötsligt en fisk komma upp ur djupet alldeles invid båten och majestätiskt vända sig och slurpa i sig min spinnare. Smack, fast fisk! Den såg inte så stor ut eftersom den var ganska kort, men när den väl fick syna durken, efter ett regalt gälgrepp av Micke, inser jag att den har anatomi som en säl! Maken till grov skalle och rygg har jag inte sett på länge. Längden var inte mer än strax över metern, kanske 105-107 cm, men den vägde fina 8,65 kg. Kanonkondition! Efter en snabb avkrokning (tack Booty Call spinnare) kunde hon utan problem simma vidare igen. Det blev ingen mer fisk för mig, hade två missade, medan Micke körde i åttor runt mig antalsmässigt. Men jag tappar inte sömn över det, utan ser med ännu större tillförsikt fram emot att det riktiga höstfisket drar igång, då jäklar!…

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player