Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

fiskeräser – uppgradering del 2

Posted on | August 19, 2010 | 3 Comments

Nu är det dags för nästa upgrade av fiskeräsern. Spöhållarna jag skrev om i uppgradering del 1 har funkat helt ok. Lite neg att de rostfria rören inte är helt rostfria, plus att placeringen gör setupen känslig i vissa tilläggningssituationer, vid grov sjö kan hållarna eller spön/rullar i dem helt enkelt braka in i brygga/kaj när båten rullar (vilket en båt som är 7,5 meter gånger 2,26 lätt gör..). Men på det hela taget funkar det bra så jag tror att jag ska komplettera med två ytterligare enkla hållare, en på var sida, så att jag på exvis fisketävlingar kan föra tre fiskare med två riggar var.

Nu är det dock dags för en viktig uppgradering inför höstfisket, riktiga strålkastare! Varför finna sig i att låta fisket begränsas av de korta dagarna framåt senhösten? Jag kanske inte planerar att mörkerfiska, men att kunna stanna kvar på fiskeplatsen till mörkrets inbrott och ändå ta sig hem någorlunda i mörkret är viktigt. Jag har just beställt två stycken “Lightforce 240 Blitz”, en australiensisk strålkastare som verkar ställa alla andra tillverkare i skamvrån med dumstrut. Det klassiska måttet i bilvärlden är hur långt bort från lampan det fortfarande är läsljus (730 000 candela/1 lux). De flesta andra lampor klarar detta upp till 200, kanske 250 meter. Lightforce 240 Blitz grejar 850 meter! Så planen är nu att placera två fasta framåtriktade strålkastare på blecket ovanpå targabågen, och sedan komplettera med en lös handjagare kopplad till cigarettuttaget som jag kan svepa efter prickar med eller lysa runt med i lite tajtare lägen etc.

-“Radar då?” tänker du kanske. Mjo, det hade förstås varit ett viktigt komplement till mörkerkörningen/dålig sikt. Men jag orkar inte med att ha det roterande vinandet en halvmeter bakom huvudet när jag står och kör, och jag har ingen list att få “radarbränna” varje gång jag fiskar. Så det sätter jag upp på “kanske men inte just nu” listan tills vidare.

Nästa steg då? Mjae, vet inte riktigt, men att göra om ett aktre stuvfack till sump med cirkulationspump och sjövattenintag vore kul. Då skulle jag kunna byta aluluckan mot en plexilucka…

Comments

3 Responses to “fiskeräser – uppgradering del 2”

 1. Niclas
  August 19th, 2010 @ 19:11

  Nästa uppgradering torde väl vara av slaget 90 cm, dvs Anytec 840 Cab;-)

 2. dilschmann
  August 19th, 2010 @ 21:54

  45 cm extra räcker gott som nästa steg, 795 CAB är dessutom lite snyggare ;)

 3. Niclas
  August 20th, 2010 @ 07:38

  du har så rätt så, har inte sett den förut, otroligt lyckad båt!!

Leave a Reply

 • categories

 • RSS snapsearch on other blogs about me

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • Get Adobe Flash player