Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Förmiddagsfiske med Fishsson

Posted on | May 27, 2010 | No Comments

I veckan körde jag ett attackpass med Pontus och killarna i Fishsson. De skulle köra ett förmiddagspass ganska långt ut i skärgården där ytterligare en båt låg. Det blev att stiga upp i arla morgonstund och hänga på låset när Hammarbyslussen öppnade kl 06:30. Sedan hämta upp killarna vid Strandvägen och därefter benet rakt ut. Vi delade upp oss på två båtar, Peder körde med Pontus i hans båt medan Alex och Fredrik fiskade med mig. Eftersom jag aldrig fiskat på detta vatten förr tog vi rygg på Pontus och spettade in i en längre vik. Redan på första stoppet fick Alex på en fin fisk utandför en djupvass. Vi struntade i att fota den eftersom den inte gav riktigt rätt bragging rights. Ett misstag skulle det visa sig då det var dagens största fisk, kanske runt 2 kg. Därefter fiskade vi oss längre inåt viken men hade dåligt med kontakter. Att det var helt vindstilla och klarblå himmel underlättade inte.

Längst in på riktigt grunt och kleggigt vatten hittade vi en stubbvass där det bodde ett kollektiv med arga och sargade gäddhannar. Jag fick kontakt med en ettrig slempelle som missade min Ace sweet shad 66 fyra fem gånger på det endast 30 cm djupa vattnet. Gäddan snurrade runt betet i olika utfall hela vägen in till båten, där den till slut krokade sig själv i ryggen. Snabb avkrokning i vattnet.. Alex tog en pinne till i samma bytta, på det tailbete han snabbt utsåg till dagens bete. I Pontus båt blev det liv i luckan när Peder fick på en till arg liten gäddkille som tailwalkade och hoppade som en betydligt ädlare firre.

Snart rann tiden ut för oss, vi var tvungna att bryta innan 12 för att hinna hem till vårt. Och tyvärr kom inte vinden igång förrän efter 12, så det blev 3 fiskar upp i min båt, en i Pontus. Alex dagens vinnare med både störst och flest. Stort tack alla för att jag fick hänga på och testa nya vatten och fiskekompisar. En riktigt skön dag som inte bjöd på huggsexa, men väl på fint väder och gott fika.

Se fler bilder på FlickR

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player