Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Fostrande decemberfiske

Posted on | December 2, 2014 | 1 Comment

Foto 2014-11-29 12 58 14Nu i helgen körde jag två heldagar uppe i Roslagen. Lördagen var kall, och is satte käppar i hjulet för mig och Johan och Peter från Sturehof Gäddfiskesällskap som hälsade på i jakten på storgäddan. Summa summarum var det en trög dag som jag beskrivit lite mer på SGS-sidan. Två fiskar upp med topp på 4,6 kg och Johan knep båda två. Tusen tack för kul sällskap som alltid grabbar!

På söndagen fick jag nytt blod i båten. Micke från Roslagsfiskarna och Lasse Sjöblom från Sigtuna anslöt. Söndagen bjöd på mer mulet väder och någon grad varmare natt, så isen som blockerat oss dagen innan var borta på de flesta tänkta ställena. I stället spökade vädret med fortsatt total bleke och ömsom regnskurar och ömsom tjocka snöfall…

Foto 2014-11-30 10 34 03En härlig snösmocka friskar upp… 

Dagen började ganska bra, Lasse hade inte hunnit fram så jag och Micke mjukade upp lite i närområdet. Micke hade ganska omgående ett par kontakter. Tre fyra fiskar var på hans weedlessriggade jigg och en släppte precis vid båtkanten. Inga jättar men action, härligt! Efter ett tag fiskade vi upp Lasse och fortsatte. Det var väldigt svårfiskat det det extremt låga vattenståndet ställde till det lite. Platsen vi fiskade är normalt grund och har mycket vegetation. Nu var det extremt grunt, och det var väldigt svårt att fiska pga allt grönt. Mickes weedless var det enda som gick att fiska någorlunda vettigt, mina och Lasses beten hade max fyra fem vevtag på sig i varje kast innan de var täckta av gräs. Mickes bete var också det enda som kom ner till de inaktiva gäddorna (mask på alla vi fick på lördagen), medan övriga beten tvingades segla just i ytan, lite för långt upp i det mycket grumliga vattnet.

Tyvärr förbyttes morgontimmens relativa aktivitet till en märkbar inaktivitet. Vi hade bra med brax och annan betesfisk men tji gädda. Vi letade också runt på en del olika platser, inkl den fläck som hade gett fisk dagen innan, men icke. Till sist lyckades jag roffa åt mig en slips inne i en vass, och det blev faktiskt dagens enda fisk i båten. Helt overkligt sett till hur pass grymma fiskare jag hade med mig. Men förutsättningarna var som sagt inte de bästa.
Foto 2014-11-30 13 25 28
Söndagens enda lilla fisk. Ovägd, sjukt frontad, men med mycket vacker teckning på stjärtspolen… 

Kul som tusan i vilket fall som helst, man är sannolikt skadad beyond repair… Då dagsljuset är kort i december trailade jag upp båten strax efter tre och nu vete tusan om den kommer hamna i sjön mer innan våren. Det får vädret under mellandagarna utvisa helt enkelt. Grymt kul att ha er på besök i båten pöjkar, ni är mer än välkomna någon annan gång då både väder och gäddor förhoppningsvis är på bättre humör.

Foto 2014-11-29 09 15 58Lilla gäddräsern väntar på att få komma i plurret

Foto 2014-11-30 09 29 57Micke nöter på i bleken

Comments

One Response to “Fostrande decemberfiske”

  1. Decemberfiske & Skogh klättrar | Sturehof Gäddfiskesällskap
    December 2nd, 2014 @ 22:26

    […] Resultatet blev alltså två fiskar på tre man. Dagen efter körde jag med två andra kompisar, då hade isen gått på mina heta spots men gäddorna var inte nämnvärt imponerade. Mer om söndagen på min egen sida. […]

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player