Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Gott om plats i skärgårn nu

Posted on | December 19, 2011 | No Comments

Idag hade jag ett litet ärende till sjöss. Jag ville fylla upp bensintanken inför vintern för att minimera risk för kondens, och enligt prognosen är de milda dagarna minst sagt räknade. Men eftersom jag är lite sån tänkte jag att jag hinner nog med några kast efter öring på vägen, snöfall brukar

kunna innebära riktiga rallyn på öring. Tyvärr upptäckte jag allt för sent att jag i stressen greppat gäddspöet istället för öringstickan. Ja ja, snabbt byte av tafs mot smäckert beteslås och ut med en rödsvart Vicke över en stenig flad. Sproosscch-fluopp!… Från ingenstans kom en helvetesknut och levde rövare med 30 meter av linan i utkastet.. Eftersom jag var blöt och stelfrusen om händerna och jag dessutom drev i dryga 3 knop i den ganska friska vinden gav jag upp öringen och ställde om till gädda lite längre in. Tyvärr hann jag bara en ankring, eftermiddagsmötet närmade sig med stormsteg, och under den ankringen över en djuphåla var det ingen gädda som behagade sluka mina smaskiga tailar längs botten. Nåväl, trots utebliven fiskelycka är det en sann lisa för själen att ensam få susa fram över fjärdarna i snö och dimma. Underbar december :)

20111219-191752.jpg

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player