Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Havets magiska silver

Posted on | November 20, 2009 | 1 Comment

Igår torsdag körde jag en snabb runaway mellan lämning och hämtning på dagis. Det var en perfekt grå höstdag, mild och runt 4-5 m/s vind. Kanonförhållanden för öring alltså.

Och visst var havets silvriga spöken i farten. Och även de inte fullt så silvriga, de som förbereder sig för leken. På första stoppet nöp en sådan lekfärgad fisk på, 50 cm och kanske 1,5 kg gissningsvis. Fisken var otroligt vacker med sin guldbruna färg och röda prickar.

bild11 - Kopia

Två gånger under dagen såg jag öringsfenor skära i vattenytan, mycket strand/grundnära. En garanterad pulshöjare när man står med spöet i högsta hugg. De ville dock inte tugga i sig min lilla Gruff i färgen barnbajs, vilket för övrigt var det enda bete jag körde med hela dagen.

På vad som skulle bli sista stoppet, ett litet skär en bit ut som nästan alltid gett kontakter, klev det på en otroligt sprallig liten silvertorped. Tyvärr under minimåttet men det var ordentligt krut i den, jag bjöds på tre fyra riktiga luftfärder. Den hade lite otur med krokarna i gälbågarna men jag tror att den repar sig. En snabb men riktigt skön dag i vår magiska skärgård.

bild14 - Kopia

Comments

One Response to “Havets magiska silver”

 1. Mattias Sandholm
  November 24th, 2009 @ 10:13

  Härligt Lasse – dragets antal timmar i vattnet ger belöning! Hoppas du får lika bra fiske i dag!

  /Mattias

Leave a Reply

 • categories

 • RSS snapsearch on other blogs about me

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
 • Get Adobe Flash player