Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Hösttrexen 2014 i Trosa

Posted on | November 16, 2014 | 1 Comment

Foto 2014-11-15 09 30 33I lördags var det dags för hösttrexen i Trosa. Vi skulle ha varit tre personer, jag Steve och en kille till, men då man nummer tre fick förhinder blev det bara jag och Steve som körde. Varken jag eller Steve har tillräckligt bra koll på vattnen runt Trosa, så det var ett longshot från start. Strax över 30 båtar kom till start, med 83 fiskare (så kan ni själva räkna ut prispotten, baserat på en lax per fiskare..). Vädret var ganska ok för gädda, bra sydostlig vind och ganska milt i luften. Men trots detta var gäddorna på sitt allra suraste humör. Vi hittade helt enkelt inte på dem på ngt bra sätt. Vi hade några kanter som gav ifrån sig både hugg och fiskar, men det var små fiskar och de stod halvvägs uppe på land, de kontakter vi hade fick vi hämta ut ur vassen med riktiga lobbkast… Totalt fick vi upp 8 fiskar i båten och tappade ett fåtal. Största fisken var kanske runt 85 cm, inget att mäta med andra ord.

Bästa bete var Steves eget swimbait Lucy, samt en one-off träjerk han gjort för länge sedan, och en misslyckad shadgjutning som Steve klippt ned lite med saxen för att testa om den gick att rädda. Det gjorde den, den kanske till och med blir gjutform framöver.. Jag fiskade som en usling och fick bara upp en gädda, tappade två. Steve tog upp sju gäddor.

Nästan alla team hade haft riktigt trögt fiske, och det kom bara upp fem gäddor över metern i tävlingen. Många fick inte ens hälften av våra 8 gäddor, så helt missnöjd kan man inte vara, men inte heller särskilt nöjd. Längst gädda tog galet nog Team PFC1 upp, på 113 cm. Det är hela femte gången PFC vinner Trexen. en smått otrolig bedrift av bevisligen grymt duktiga storgäddefiskare! Efter den fisken kom Söders Adam med en fisk på 111 cm, sedan tre fiskar på 103, 102 och 101 cm.

Stort tack Söders Sportfiske för ännu ett kul och bra arrangemang! Och tack till Steve för båthållning och uppvisning i hur man ska fiska.. Och givetvis tack til team PFC för en god middag :)

Foto 2014-11-14 19 20 43Snabbäten mat behöver inte vara tråkig mat på tävling…

Foto 2014-11-15 10 22 47

Byfåne? Möjligt. men eftersom jag sumpade mössan i starten blev det kallt som satan om huvudet i den friska vinden… Lösningen – En golfhandduk från Kanal5 och två Ron Thomson Rodbands… Snyggt men inte pråligt!

Comments

One Response to “Hösttrexen 2014 i Trosa”

  1. Shejken borrar torrt på Trexen…. | Sturehof Gäddfiskesällskap
    November 17th, 2014 @ 20:09

    […] Nu i helgen körde jag höstupplagan av Trexgäddan i Trosa. Mer om detta, och en förklaring till min nyskapande huvudbonad, finns att läsa på min blogg… […]

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player