Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

…jakten på stor gädda fortsätter…

Posted on | November 13, 2011 | No Comments

Ok, lika bra att få det sagt på en gång. Det blev ingen stor gädda i helgen. Faktum är att vi nog satte rekord i små gäddor… Lördagen var alla surfiskens urmoder! Iskall dimma som fällde ut fukt så att det kändes som att stå framför en blomspruta i frysen, hela dagen. Lägg till extremt lågt vatten, mörker och fullständig bleke.  Allt som allt lyckades vi nööööta upp två gäddor under hela dagen. På tre man!… Ingen av dem var i närheten av ett helt kilo…

Söndagen var dock lite bättre. Dimman var borta, och vi hade nu lite vind, en ganska fin västlig som i alla fall bar ett par sekundmeter. Redan första stoppet på lördag gav fisk, nio stycken pillade vi upp i en stor vik. Alla småslipsar men relativt föregående dag var det en formidabel succé! Dagen fortsatte att bjuda på stundtals ganska piggt slipsfiske, vi hade ett dubbelhugg och minst två fiskar som klippte betena först efter två tre misslyckade attacker. Allt som allt pillade vi upp 26 slipsar under söndagen, men snittvikten låg nog baske mig inte ens på ett kilo! Vår strategi var att följa braxen, för att på så sätt följa de stora gäddorna. Och att hitta brax var inget problem, i dagarna två har vi legat och dunkat våra beten i braxenstim på hundratusentals fiskar… Vi har testat det mesta i betesväg för att både ligga nära brax, och för att skilja ut oss ordentligt. Men gäddorna har inte alls varit med på strategin. De slipsar vi har fått har nästan uteslutande stått inne i vassen och följt betena ut eller pilat ut själva för att ta dom. Beten överlag har inte spelat någon stor roll i helgen, vi har fått lika mycket på olika färger och beten, exempel på beten som tagit fisk är hellhound, McTail plast, Big Punisher, Buster, Westin Jerk, Zalt m fl. Det har helt enkelt handlat om att träffa fisken på näbben!

Ja ja, det bar inte denna gång. Men trots att helgen har präglats av extremt kyla, extremt surfiske, extremt ryggont och så vidare känns det redan nu ganska mysigt. Vi fick vara på sjön, vi fick ta fisk, vi hade sällskap av en nyfiken säl och såg en massa havsörn. Vi hade också det tvivelaktiga nöjet att kroka av tjugotalet felkrokade braxar. Men imorgon bitti kommer nog både jag, Mattias och Micke (Roslagsfiskarna) vara lika sugna på att ge oss ut igen. Endera dagen träffar vi rätt förutsättningar och då åker dom stora upp!


Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player