Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

juldagsgädda & juldagshaveri…

Posted on | December 25, 2015 | 1 Comment

Foto 2015-12-25 10 53 17

Juldagen 2015. Eftersom julafton blev lugn och tidig passade jag på att gå upp i tid och åka upp till Vätö för att sätta i lillbåten. Vad jag inte riktigt hade räknat med var vinden. När jag skulle rampa i blåste det en bra bit över 10 m/s, nog närmare 15 stadiga, men mer i byarna. Kort sagt så rykte det vatten och skum i luften en bra bit upp på land.. Väl i hade jag rätt mycket problem med att motorn dog hela tiden, sannolikt en massa fukt i bensin/förgasaren. Ja ja, efter några close encounters där jag fick nödankra för att inte sköljas upp på land lyckades jag ta mig till min tänkta spot. Jag hann dock inte mer än testa innan jag åter fick problem med vinden, ankaret släppte och jag drev in i vassen. Lite paniksnabbt skulle jag rycka igång rovan igen men tji, stendöd… Maniskt ryckte jag för att få bort fukten från stiften, och på ett magnifikt sista dödsryck hände två oväntade saker. Dels startade motorn, och dels fick jag startsnöret i handen, tvärt av… Ingen tid att förlora, och för att inte riskera ett till tjuvstopp blev det en riktig redneck-växling från neutral till framåt vid ca 3 500 – 4 000 rpm… Eftersom jag nu var ganska långt inne i vassen gick det rätt tungt, propp och rigg fick snällt kötta sig igenom både lera och vassrötter..

Utan startsnöre var det inte så mycket att vifta på, raka spåret mot rampen igen över en skumpig fjärd. Det var planen i alla fall. Tyvärr hann jag inte mer än ett par hundra meter innan snurran tvärdog igen. Problem.. Men ett snabbt samtal till Underbare Christian Jansson på Sjö & Havsguiderna utgjorde räddningen. Jag visste att han var ute på sitt ställe i krokarna och att han hade båten med sig. Med en dåres tur var han spelbar och kunde bogsera mig åter till rampen. Tusen tack Christian, du har en feet tjänst upp på mig!

Foto 2015-12-25 11 07 06

Gäddorna då? Nu hann jag bara testa på ett riktigt ställe en liten stund, och tji napp. Men medan jag väntande på Christian, fastknuten i en brygga, nöp jag en söt liten slips på ca 1,5 kg som gapade över en brun Wolf Tail med orange fladdertail.

Foto 2015-12-25 09 46 05

Foto 2015-12-25 11 41 49

Comments

One Response to “juldagsgädda & juldagshaveri…”

  1. God jul och gott nytt haveri… | Sturehof Gäddfiskesällskap
    December 25th, 2015 @ 16:19

    […] gäddorna då? Hmm, ett motorhaveri satte tyvärr punkt för fisket i dag, frossa i eländet på min sida om du vill ;) Gott […]

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player