Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Kvintessensen av svensk sommar!

Posted on | July 16, 2010 | No Comments

Nu är det bra. Urstark sommar denna sommar. Sedan innan midsommar har den blå himlen och den starka vackra solen inte vikit en tum! Låt vara att skog och mark börjar gå på knäna i torkan, men då jag varit i Roslagens famn med familjen hela tiden bejakar jag värmeböljan av hela mitt hjärta.

Nu sitter jag med kärestan på buss 676 från Norrtälje på väg in mot Stockholm. Det är dags för en av årets höjdpunkter, lustfärden med museifartyget S/S Blidösund från Slottet tillbaks upp till Vätö igen. Via hela mellersta och norra skärgården, 20 bryggor angörs på vägen. Underbar skärgård, en ångbåt i fantastiskt skick och mat och dryck utan gräns. Löken på laxen detta år, förutom barnvaktsdetaljen på Vätö, är att vi får med oss vännerna (mecklarna) Jullz&Monks på färden. Förutom galet bra sällskap borgar det för dryckjom i världsklass tillika skratt så tårarna sprutar. Jag är nog sprithare ikväll då J&M stressar direkt från jobbet.

I onsdags var det premiär för en garanterat äterkommande aktivitet; båtutflykt till Rödlöga. Denna bedårande ö ligger trots sin utsatta plats längst ute i havsbandet ömt inbäddad i sin egna lilla frodiga skärgård. Jag vet faktiskt inte hur jag ska närma mig beskrivningen av Rödlöga så här inpackad i en varm buss. Det var det finaste jag sett i hela mitt liv. Som att plötsligt komma hem till sina drömmars plats fast man aldrig sett den förr, men ändå alltid vetat stumt hur det ser ut, luktar, känns och smakar. Det blir garanterat fler besök till Rödlöga!

Nu närmar vi oss Gillinge, sedan väntar förplägnad på stan tills vi ger oss till kajen för avfärd. Nu är det bra sommar, urstark! :)

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player