Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Lite tid för reflektion. Jättelite.

Posted on | June 21, 2011 | No Comments

Sommaren börjar stabilisera sig. Dvs det är kallt och regnigt. Nu känner jag igen dig, min frände, du svenska midsommar! Högt tryck på jobbfronten betyder lågt tryck på båt- och fiskefronten. Men några reflektioner måste jag ändå stanna upp för att göra.

Idag publicerades statistik som visar att vi Svenskar lägger mer tid på sociala medier online än på traditionella dito, dvs nyhets/kvälls/dagstidningar online. Papperstidningen lever är en slutsats. Att vi svenskar törstar efter meningsfull tid på nätet är en annan. Klon för oss marknadsförare är hur vi förhåller oss till vår samtid. Att flytta den befintliga annonseringen till de nya välbesökta sociala allfartslederna kommer leda till två saker, ovillkorligen. Ett vi kommer se putande matknadschefsunderläppar pga bustade ROI-mål, två trafikströmmarna kommer att fly annonsörernas vinande rotting.

Men, när vi flyttar vårt fokus, vårt intresse och för all del våra resurser, mot den sköna nya världen, utan att instinktivt låta bannervågen rinna efter i kölvattnet, då blir det kul. Då blir det intressant, utvecklande och kanske också lönsamt. Trafik är rörlig, trender likaså. Men människor är människor, vi kommer alltid att behöva konsumera vissa ting, och aspirera på andra. Inget är i grunden nytt, det gäller bara att förstå varför den sociala vågen sköljt över oss med sådan fart och kraft. När vi karvar fram de grundläggande drivkrafterna, och försiktigt blottlägger barriärerna, då är det dags att kavla upp ärmarna och börja ge folk det dom vill ha. Och att börja påverka dem att vilja ha det vi vill att de ska ha.

Det är en spännande tid. Progressiva varumärken söker “online conversation strategists”, “conversion directors” och marknadsavdelningar etablerar och tar ägandeskap över nya tvillingroller till IT-avdelningens chefer, alla inriktade på trafikgenerering och konvertering.

Vad gör marknadschefen år 2012? Vad gör IT-chefen? Och hur i hela friden ska vi populera företagen med VD:ar som har kompetens att ratta de nya dockorna utan att slå knut på marionettsnörena? Den som lever får se, och den som tittar in hit då och då kanske får se det ännu lite innan andra. Nu är det dags att inspektera ögonlocken från insidan. Häpp.

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player