Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

lugnet före stormen

Posted on | May 7, 2010 | No Comments

Torsdag, knallblå himmel och lätta sydliga vindar. Jag är ute och rekar några potentiellt bra nya sydvända vikar inför Sandhamnsöringen som startar imorgon bitti klockan 08:00 sharp i Stavsnäs. Direkt i de två första stoppen har jag två hugg och har fem följen. Jag förstår snart att jag träffat på några av de 10,000 smolt som sattes ut i Stockholms Ström 4-6 maj. De har redan hunnit pila långt ut i skärgården och har än så länge inte blivit skarv- eller sälmat. Bra jobbat bebisarna!

Men nu är det slut på sötebrödsvädret om det nu finns något som heter så! Idag har vinden vridit till den förhatliga Nordan, och ska ligga stumt så och öka till kuling under dagen imorgon. Löken på laxen är ett utlovat ihållande hällregn (horisontellt dito som det ser ut) hela dagen. Fan vet hur jag ska hitta huggvilliga öringar i Nordanvinden, men samme fan vet att jag kommer att frysa löken av mig på kuppen, och bli genomblöt. Det är nu jag på riktigt förstår att jag är lite ofrisk. Jag ser nämligen fram emot det hela. Om inte annat ska agnar sållas från vete, och båten ska få bekänna färg i tufft väder. Kanske skippar mackorna och tar en värdshusbiff på Sandhamns Värdshus till lunch? Jag har förresten några lömskt smarta nordanstrategier som jag halar upp ur overallsärmen imorn. Domo arrigato.

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player