Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Lyckad isbrytning till sist

Posted on | April 4, 2011 | No Comments

I söndags gav jag mig på isen igen. Efter ett par dagars mildväder borde den ha veknat en aning. Jag var ensam denna gång, så jag kunde inte förlita mig på två starka tunga hoppande fiskare i fören. Isen hade mjuknat, men baske mig inte mycket…. Fortfarande var det uppåt 20 cm tjock is. Riktigt svettigt blev det när jag pressat upp båten så långt på iskanten att jag inte kunde backa mig ner igen (Damn that högt monterade motor med vass fyrbladare…). Ja ja, jag satt ju där jag satt så jag kunde lika gärna löpa linan fullt ut. Rejält smack på gasen och upp på isen for hela båten tills riggen tog i iskanten… Ja just ja, jag har ju en ganska vass v-botten. Vält… Duns! En sekund, två sekunder, brak-plums! Tur som en tokig. Hade känts ganska löjligt att sitta där faktiskt. Jag lyckades till slut hacka mig ut i rännan, fast jag misstänker att det kostade en bottenmålning och en om-cuppning av propellerbladen. Varför kanske någon frågar sig? Jag förstår inte frågan. Någon gädda lyckades jag dock inte lura i det 0,2-gradiga vattnet, men om det inte ligger en nyligen sänkt damcykel på 8 meters djup såg jag ett eko på lodet som ger anledning att prova platsen lite senare.

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player