Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Midsommar – Familj, Fiske & Fejan!

Posted on | June 23, 2011 | No Comments

Så har det blivit midsommar igen. Nästan i alla fall, imorgon. Midsommar är för mig den allra käraste högtiden på hela året. Till stor del beroende på min ungdoms midsomrar som oftast firades i goda vänners lag på Vätö, med flera dagars lek och skoj, dag som natt. Men även idag är det den helg på året då jag känner mig som allra mest närvarande, och levande. Imorgon bär det av uppåt, denna gång i Anytecen med hela familjen. Att vi tar egen båt ToR beror på att lillbåten på Vätö för tillfället är out of order, och den tilltä’nkta ersättaren är inte riktigt i hamn än. Så för att klara säsongspremiären på Fejans krog på midsommardagen är det bara att stäva norrut med det flytetyg man har.

Ett projekt, eller kanske mer en stilla ödmjuk önskan, är att äldste sonen denna helg ska få chansen att ta sin första helt egna gädda på kast. Med “få chansen” menar jag att jag i båten kan ta honom till lite bättre odds än han får på bryggan mitt på dagen. Han har tampats med gäddor förr, dels tagit en helt själv från isen, med krokning och landning och allt, och han har vevat hem ett par slempellar som jag har krokat. Men jag tänkte det kunde vara skoj om han fick lura upp en slips helt på egen hand. Vi får se, kanske väder ocvh planering inte alls medger något försök, kanske det femåriga sinnet inte är upplagt för att göra det när tillfälle väl bjuds. Det är oviktigt, jag glädjer mig åt planerandet, och vi kommer att ha det mysigt oavsett hur det blir. Dags att packa. Strumpor och kroklossare, tandborste och shadjiggar. Högt och lågt, skål och gutår!

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player