Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Öringar öser överallt…

Posted on | October 11, 2015 | No Comments

truttaI dag hade jag nöjet att få åka ut med Johan och hans 9-årige son tillsammans med mina barn. Öringsfiske, och fika, stod på agendan. Och öringarna var verkligen i farten. Men inte var de superhungriga inte, Mer nyfikna, och lekfulla. Redan på första stoppet hade Johans son en riktigt fin fisk som följde efter. Jag såg den på bra håll, och trots att lille killen gjorde helt exemplariska vevstopp hängde öringen bara lojt ngn centimeter bakom, och satte fart igen när betet vevades igång. Den vek av precis vid båtkanten, men gav oss alla en riktigt bra mojo eftersom alla inkl mina två små gossar fick se fisk direkt. Dagen bjöd förutom på fiskkontakter på ett galet sommarväder och värmande pangsol. Min nioåring spenderade merparten av dagen i t-shirt,  även tidvis längst fram i fören i dryga 45 knop. En bra bit in i oktober..

sol_2

Jo men fisket då. Vi hade en massa kontakter på nästan alla ställen. Vi såg 4-5 fiskar som hoppade helt nära båten. Vi hade ungefär lika många följare som alla vände precis vid relingen, och Johans son hade ett bra hugg. Men skam den som ger sig, på ett av mina absoluta favvohak nöp Johan plötsligt fast en riktigt fin fisk. Den stackaren hade aldrig en chans, Johan överladdade ett klockrent mothugg och tog fisken stenhårt hela vägen in, och jag överladdade en hävning som i den närmaste kobramässigt snärtade upp öringen i båten… En kalasfisk i superfin kondition, hög och fet. Stoppet efter så tappade Johan en till fisk som även den hann försätta hans spö i djupa bugningar innan den klev av.

Summa summarum en galet fin höstdag på sjön. Alltid irre att inte få fiskarna att hugga, men samtidigt väldigt glädjande att se att det är så mycket öring i farten. Skarven och sälen har inte lyckats rensa helt :) Tusen tack Johan för en magisk dag på sjön, nästa gång ser vi till att juniorerna får en släng av öringsfrossan också, den blir de aldrig av med!

sol_1

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player