Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Skidbacken runt hörnet, mitt i stan

Posted on | December 17, 2010 | No Comments

Alltså Stockholm har ju sina förtjänster. Visst, kollektivtrafiken funkar inte och Stockholmare tenderar att överskatta sin stilsäkerhet och förträfflighet med en faktor om tusental, men ändå. På sommaren kan jag promenera på en träspång till färjan som 20 minuter senare sätter mig iland vid Nybroviken för vidare promenad 5 minuter till jobbet. På vintern kan jag efter det att barnen somnat ta skidorna på axeln och knalla upp till liften vid Hammarbybacken och terapiåka fram till klockan 22:00 varje vardag. Vi talar inte om fallhöjder i sydeuropeiska mått, men det räcker gott och väl till för att leka och ha kul, och för att flytta tankarna från deadlines, måsten och tillkortakommanden, om så bara för en halvtimme. Och har jag tur sitter det en halvkäppsbana kvar i vilken jag kan testa hur tidigt jag kan nypa in brättena utan att grensla. Weltklasse!

Nej, man kanske skulle uppgradera både vår kungliga huvudstad och boendeformen lägenhet ett pinnhål eller två. Ikväll tror jag att jag ska skämma ut mig i stora hoppet i parken, visa kidsen hur en riktig old school Daffy eller Spread eagle ska rivas av… ;)

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player