Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Skön seger i FARM 2017, och vilken båt!

Posted on | September 25, 2017 | No Comments

I helgen var det äntligen dags igen för FARM, den årliga kompistävlingen på Finnhamn. Nu var det ett tag sedan vi hade vandringsbucklan i vår ägo i laget, men i år satt den! Mer om vårt ganska roliga fiske har jag skrivit i en post på Sturehof Gäddfiskesällskaps sida, men här vill jag mer passa på att berätta om hur fantastiskt bra Marellen är för denna typen av fiske. Efter att ha haft ganska många olika båtar, både alumium och plast, kan jag utan att sväva på målet säga att denna är den absolut bästa jag haft. Sjöegenskaperna, fiskeegenskaperna, last/stuvmöjligheterna ja allt är best in class so far. Om jag jämför med min Anytec 750 SPD så anser jag att Marellen slår den på alla fronter utom möjligen i att åka svinfort i galet hög sjö. Det testet har jag inte haft nöjet att göra än pga utebliven galet hög sjö, men rimligtvis borde det vara till Anytecens fördel med sin längd och smala vassa skrov. Hur som helst, Marellen är betydligt stabilare än både Anytecen och Silver Eaglen stillaliggande och drivande, och det löstagbara kastdäcket fram är grymt att serva två vilt svingande kastkanoner en hel dag. Det finns förbättringsområden på själva konstruktionen på kastdäcket men det återkommer jag till. Detaljfinishen och smarta lösningar är i en helt annan klass än Anytec. I stället för lite rått och plåtigt känns det ombonat, ergonomiskt, kul och allmänt supertight i Marellen. Det känns mer som en bil än en båt rent detalj/finishmässigt. Kul, nu är det bara resten av höstsäsongen kvar. Tyvärr kommer jag inte ha tid att montera Raymarines Axiom 12:a i höst utan får ta det i vinter. Det ska bli kul att testa deras 3D bottom structure scan. Nu tar vi resten av hösten, och jag längtar mer än någonsin efter att få hoppa i båten och åka ut i det vackra!Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player