Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Snölås, Betsson, SS & Myckleby IK…

Posted on | December 21, 2009 | 1 Comment

roennbaerSNÖLÅS! Var är mina snölås? Jag hade dom ju sist när jag åkte telemark i Stryn. Fast det var ju å andra sidan på den tiden Yngwie Malmsteeeeen fortfarande var (mest) känd för att riva av snabba skalor på gurkan. Jag får väl finna mig i att fylla upp kängskaften med snö när jag agerar dragoxe åt junior på snowracern.

BETSSON har till slut fått ge upp sitt Internetkafé på Götgatan. Resan tog slut i Kammarrätten denna gång. Jag är ganska övertygad om att Betsson hade planerat att ta ärendet ett par instanser till, för att efter en halv mansålder till slut ha eskalerat ärendet till en juridisk instans där de kunde få en korrekt uttolkning av EG-rätten. Nu tycks det dock som att någon sådan instans inte finns, i vilket fall Pontus och killarna sparar många sköna kronor i rättegångskostnader genom att sätta stopp här. Den svenska maktfullkomligheten glänste här till med detaljen att det vite som fortsatt öppethållande av Internetkafét skulle ha renderat vinner laga kraft även om domen överklagas. Någon som inkasserar säg ca 5 miljarder per år från vårt spelmonopol tyckte resan skulle ta slut, punkt.

SVENSKA SPEL, som till skillnad från Betsson faktiskt har riktiga spelbutiker (dvs du kan gå in med en femtiolapp och sätta ett bet på Bajen i Superettan, få en bong och sedan faktiskt kvittera ut cash rakt över disk), är säkert glada över denna dom enär… den visar att det nationella Svenska systemet håller emot. Om Betsson nu hade lyckats resa sitt mål hela vägen till låt oss säga ECJ, hade det juridiska spörsmålet kretsat kring med vilken rätt Betsson hålls ute från den svenska spelmarknaden. ECJ hade med 99,99% sannolikhet kommit fram till att Svenska Spel, ATG med flera har rätt till monopol då de verkar aktivt för att begränsa spelandet och därmed verkar för en förbättrad folkhälsa. Jag orkar inte ens orera om detta förhållande, det ter sig lite torrt i llängden. Men just innan jag började skriva detta blogginlägg sprang jag på Myckleby IK som är en affiliate till Svenska Spel. Signa upp som kund hos SS via MYCKLEBY IK så får klubben en rev-share på allt SS tar av dig.

Så, det ter sig alltså som så att Betsson inte ens får ha sitt Internetkafé öppet, medan SS raggar nya kunder i junioridrotten, alltsammans sanktionerat med ett retoriskt folkhälsoargument. Intet nytt under solen således. Jag känner mig lugn och harmonisk över att i detta nu inte behöva slåss mot just dessa väderkvarnar. Julefriden är onekligen här, snötäcket ligger vitt som vore vi inpenslade i en Carl Larsson tavla och jag önskar er alla en rikgigt god jul och ett gott nytt år!

P.S. Det sköna är, att om Betsson hade haft en riktig kafédel på Götgatan, dvs sålt sköna latte och kakor vid sidan om surfdatorerna, hade de inte kunnat åtalas under lagen om automatspel. Men det kanske blir nästa steg, vad vet jag. D.S.

Comments

One Response to “Snölås, Betsson, SS & Myckleby IK…”

  1. Magnus
    December 22nd, 2009 @ 18:09

    Video och bilder från dagens stängning av Betssons butik finns på http://www.gotgatan37.com och Bambuser.

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player