Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Svävfas inför Tomtekaoset

Posted on | December 1, 2009 | No Comments

December. Min december i detta nådens år 2009 har inletts högst oortodoxt. En långhelg med barnen på landet skulle sörja för brasa bus och mys i väntan på att kärestan jobbar upp Storbritanniens BNP medelst punktinsatser på Harrods. Så blev det nu inte riktigt.

Med på tåget var nämligen också herr bacill. Helt oannonserad, ingen biljett och inget visum. Sådan var nu bacillens fabless att det var magtrakten den var mest förtjust i. Förutom de uppenbara nedsidorna, såsom att tvingas blankt rata älgkalvfilé av finaste snitt, solkades helgfriden ock av att försöka roa, traktera och managera tvenne vilda barn. Helt utan puls. Sällan har pappa lekt så illa. Illa var ordet sa Little Dill 1 och 2.

Men nu är det ordning på torpet igen! December är över oss, och jag tar emot julefriden med öppna armar! Pyntet ska upp, syltan ska in och tomtens eventuella ankomst verkar faktiskt ha en lugnande, eller skräckinjagande, effekt på de små. Dessutom inleds en av årets finaste skärgårdsmånader. Hela vår vackra skärgård, med dess invånare såsom Jansson, Österman, gädda, och havsöring ligger serverad enbart för den som har vett att ta sig ut. Nu gäller det att snabbt komplettera upp båten med en riktig über-xenonstrålkastare så att de korta dygnen inte blir en begränsning, sedan är det bara att ge sig ut i vågskum och snöyra. Gud så tacksam jag är över att vi har vår vilda skärgård kvar!

Väl mött bland glöggtillbehör och bränningar.

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player