Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Under isen är allt i svartvitt

Posted on | February 9, 2010 | No Comments

Nu börjar jag så sakteligen se stråk av färg igen. De senaste 1,5 veckorna har jag och de små i familjen varit hårt ansatta av kohorter av aggressiva baciller. Som tur är har de små teflon-coating som gör att de flesta onda organismer för det mesta rinner av dem snabbt. Jag som för länge sedan vuxit ur min teflonkostym (finns bara i centilongstorlekar) har varit hyfsat under isen. Och där ser man i sanning allt i en enda sur gråskala.

Nu är det dock rebounce-time, och jag hann faktiskt med en rejäl “nu-får-det-bära-eller-brista-kur!” i lördags. Isfiske på agendan tillsammans med vännerna Mattias och Micke i kollektivet Roslagsfiskarna. Febern var förvisso på väg ned men fortfarande upplevdes sakta promenad som en tuff utmaning. Väl framme vid isen kom surprisen i samma sekund jag satte ned stövelsulan från bryggan. Istället för det frasiga och puffiga inledande ljudet följd av det stumma och dova “thupp” när kärnisen tar emot lät det “schluuursch-spjutt!”. Under de översta tre decimetrarna tung blötsnö låg det två decimeter vatten ovanpå den murkna isen. Ouch.

En kvarts promenad tog min febermättade kropp nästan 45 minuter att tillryggalägga. Missnöjd. Men väl på plats började det bra. Inom en timme hade vi landat 5 st fina gäddor och missat ytterligare två. Största problemet vid återutsättningen var att få dem att simma ned i hålen de kommit upp ur, de flesta stack iväg som pilar på vattnet ovanför isen.. Hur som helst, efter en timme upphörde plötsligt all aktivitet stumt, och trots ihärdiga försök och förflyttningar blev det inte så mycket som ett pet till på våra läckra mörtar under resten av dagen. Allt vi hade att se fram emot var att slaska och pulsa vår väg hem igen med de då blytunga pulkorna på släp. Nu väntar vi in vårfisket med smöriga rena isar och solsken, right? ;)


Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player