Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Unibets rättegång mot Svenska Staten en högoddsare

Posted on | January 11, 2010 | No Comments

Nu är det dags för ännu en rond i titelmatchen mellan Sveriges privata spelnäring och vårt statliga spelmonopol. Denna gång är det Unibet som kliver in i ringen. Twisten här är att Unibet yrkar skadestånd av staten för intäktsbortfall på grund av det i deras ögon olagliga spelmonopolet. Här har ju Unibet onekligen helt rätt. MEN, de har bara rätt i det fall EG-rätten skulle prövas ned i detalj, dvs ifall domstolen skulle pröva om Svenska Spel m fl verkligen aktivt verkar för att skydda folkhälsointressen.

Hittills har det mig veterligen aldrig hänt att en relevant domstolsinstans prövat detta ned till just den nivån. Det tar oftast stopp på ett mer hypotetiskt plan, där samma EG-rätt faktiskt klart och tydligt slår fast att ett statligt monopol ÄR tillåtet OM det har som syfte att skydda folkhälsan, UTAN att ha några vinstintressen etc.

Så, jag önskar såklart Unibet & Ola all lycka till, en seger vore ett massivt genombrott till gagn för svenska spelkonsumenter och den svenska spelnäringen. Men jag kan tycka att det är lite olyckligt att Ola i pressmaterialet refererar till att spelannonser inte påverkar målgruppen. All reklam påverkar. Om än lite. Frågan är ju snarare huruvuda ett bolags reklam påverkar mer eller mindre än ett annats. Skulle Ola ha rätt är det mååånga hundra miljoner årligen som eldas upp i verkningslös spelreklam i Sverige. I rest my case. Blir intressant att följa, även om hemmalaget alltid är grymma oddsfavoriter i denna liga, nästan ospelbart tyvärr. På dom bara!

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player