Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Vårpimpel med Sturehofs gäddsällskap

Posted on | March 24, 2011 | No Comments

I söndags var det dags för den årliga familjepimpeldagen med Sturehofs Gäddfiskesällskap. För min del var det första gången. Tyvärr blev min styrka halverad just innan avfärd men jag fick med mig minstingen. Dagen bjöd på ett fullständigt vilt vårvinterväder, med pangsol och riktig vårvärme! Brunnsviken var platsen för dagen, och jag hade gruvat mig lite över huruvida isen skulle vara säker eller inte med tanke på den senaste tidens mildväder. Den oron var helt obefogad visade det sig, 50 cm stenhård kärnis!

Hjälten Echo hade redan satt fyr på grillen när vi kom fram, men innan vi gick in på korvspåret kartade vi tvärs över viken mot en orange mössa som jag misstänkte satt på vännen Johan Bertlids yngste son. Mycket riktigt, familjen Bertlid hade redan hunnit borra sig ett par hundra meter och därtill dragit upp två små aborrpinnar. Jag satte raskt borren i isen och fräste upp ett hål. Innan jag ens hunnit häkta på balanspirken på linan har junior hunnit trampa ned stöveln till knäet i hålet… Aj aj, inte bra! Men de (ofta förbannade) tajta muddarna på galonisarna visade sig ha hållit tätt mot stövelskaftet så junior var torrskodd och vi kunde fortsätta.

Nu räckte väl inte tålamodet riktigt till, jag hann med ca 3 hål och som mest hann jag fiska en minut per hål. Ja ja, fokus låg på familjeskoj så jag tog rygg på junior och rev ned allt och styrde stövlarna åter mot korvkyrkan. Någon korv och en apelsin-MER senare var både blodsocker och humör på topp igen. u ville inte lillkillen åka hem längre utan ville kasta pinnar till hundar. Sedan fick ha också dille på att (låta) borra nya hål. Vi sprang tillsammans runt på isen och han pekade och jag borrade. Jag hann sänka ned balansaren i varje hål men sedan vidtog regelmässigt en frenetisk fäktningsövning mot junior som omöjliggjorde fiske.

Tre timmar senare var vi färdiga, en massa sol och skoj senare och inte minst en massa god korv och trevligt sällskap rikare! En riktigt stor Eloge till styrelsen och till Echo för att ni ordnade detta extremt trivsamma event! Tur som tokiga hade vi med vädret, men det ska man ju ha någon attans gång. Kul också att träffa på sköna bekantingar ur SGS, inte utan att jag längtar till våren, och inte minst till kräftskiva och KM!

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player