Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Värtan Cup, inte enkelt

Posted on | September 3, 2012 | No Comments

I söndags körde jag, Micke & Mattias (Roslagsfiskarna.se) Värtan Cup för första gången sedan 2003. Bland 169 andra team var målsättningen klar, vinna eller i värsta fall åtminstone väga in godkänd fisk. Jag kan redan avslöja att målen föll. Vi hade strategin

klar, ta starten och claima ett hak hela dagen i väntan på att den stationäre store skulle bli hungrig. Starten gick bra, vi hängde av både bassbåtar och en fläskig Hydrolift (nya proppen accar grymt). I tredje kastet hugger en liten snipa på min svartrosa shadjigg. Ca 9:10 landar jag tävlingens första fisk och vi känner oss starka. Snipan är inte godkänd, bara 57 cm lång, men en fisk i båten är alltid bra mentalt. Jag tappar inom kort en fisk till, något större men nog tveksamt om den nådde 75 cm. Därefter segar det ur rejält. Vi dunkar på utan paus och hamrar frenetiskt med tre discipliner, jag på gummi, Mattias med vobblers & skeddrag och Micke med spinnare. Otroligt vad psykiskt påfrestande det är att nöta samma hak en hel dag.. Vi höll ut i fem timmar, utan mer fisk, sedan föll vi och gav oss ut på jakt efter nya ställen. En längre tur till andra sidan Värtan gav noll fisk och dålig vibb, så vi återvände till startzonen med ett utökat letande. Vi hittade liv i en större vik där vi tidiga vårar haft grymt fiske lite längre ut. Tyvärr verkade gäddorna nu stå betydligt mer vassnära, och längs vassen var det fullt med båtar. De håvade och ringde funktionärsbåtar i parti och minut. Vi som låg längre ut hade inte ett pet. Med en knapp timme kvar bytte vi område igen. Här hittade vi faktiskt lite fisk. Micke hade tagit en icke godkänd på spinnare tidigare, och Mattias lyckades lura ut en 60 cm slips ur vassen med en sked. Jag hade här ett kul hugg på en ytligt hemtagen Fluffer. Såg aldrig fisken men den kändes liten på hugget. Ballt att små gäddor ger sig på byten lika stora som dom själva.. Båten bredvid stod för en föreställning när dom sumpade en landning. Vi såg fisken i håvgarnet. Ryggbred och kanske runt 5-6 kg. Showen bestod i att de lyckades sumpa fisken ur det löjligt lilla håvgarnet, långt ovanför vattenytan. Det är aldrig ok att missa en håvning på tävling. På VC med grov fisk är det beyond onämnbart..

Vi fick inget mer innan kl 17 när tävlingstiden gick ut. Tre landade icke godkända och lika många tappade blev det magra resultatet. 49 av 170 team hade fått godkänd fisk, vinnarna jagade ihop strax över 11 kg. Grattis till den bedriften Söders Sportfiske! Men jäklar vad trög Värtan är. Vi hade vunnit med typ två trekilos och en fyrakilos. En enkel match vanliga fiskedagar, men ack så svårt på Värtan Cup..

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player