Dilschmann.com

Welcome to Lasse Dilschmanns online hub, your single source of spectacular Dilschmania and online fever

Nej men nu ska väl den stora ändå upp!?

Posted on | June 5, 2013 | No Comments

Nu är det väl ändå dags?! Helgen som kommer bär det av uppåt Roslagens famn igen för att göra en satsning på den stora tillsammans med Mattias & Micke i Roslagsfiskarna. Jag har ju försökt mig på detta förr, då med extremt otur i timingen. Statistiskt har det faktiskt varit så att herrarna haft glimrande fiske när jag inte Photo 2013-06-05 18 13 43varit med, och uuuuuselt när jag varit det… Det har till och med diffat på timmen när jag avvek vid lunch en gång och de direkt efteråt fick grisrally… Denna gång ska de båda köra hela fredagen innan jag hinner anlända. 1,20 ggr pengarna på att fredagen ger bonanza, och resten av helgen fryser väl sjön igen… 

Ja ja, det ska bli skoj som tusan att ge sig i kast med jakten på den stora igen! Extra spännande nu är att få testa Mattias sprillans frontmonterade Minn Kota med iPilot. Och att jag utökat gummigarderoben med mitt nya favvobete McRubber. Så här i efterlekstider i skärgården torde de fiskar vi vill åt stå och glufsa i sig strömming för fulla muggar. Jag har inga rena strömmingsfärger på mina zonkergummin, men tror ändå att de ska passa vattenkvaliteten nu och senare under sommaren i Norrtäljeviken där jag ämnar frekventera djupare partier under sommarmånaderna.

Dagen till ära har jag också lappat ihop mina första McRubbers med en nyinköpt flaska mendit. Lysande! Speciellt walleye McRubbern har blivit flitigt tuggad, som tur är har ingen slemmis knipit av stjärten på den än. Därtill har jag också laddat på förråden med lite finfina Gamakatsu 3.0:or och slöjdat ihop ett bra förråd med stingers. Jag kör Berkleys plastcoatade wire som jag tvinnar och smälter, och det är superenkelt men efter ett par resor i gäddkäftarna blir dom ganska risiga. Nu sitter det mesta inför helgen. Akta er noga tioplussare, nu kommer jag och tar er!
Photo 2013-06-05 19 28 34Ett flugbindningsstäd är ovärderligt vid stingerknyppling. 

Photo 2013-06-05 19 59 49Laddat och klart, nu gör vi det här!

Comments

Leave a Reply

  • categories

  • RSS snapsearch on other blogs about me

    • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
  • Get Adobe Flash player